... är landet där allt går i färg och handlar om framförallt pyssel. Men även om inredning, roliga saker, mysiga saker, vackra ting, fula ting, goda bakade eller lagade saker och en massa annat som sätter guldkant på tillvaron.

Partisk humor???

Det är faktiskt inte konstigt att jag vill vara ihop med den här killen: GULA NALLEN! ...jag garvar ju hysteriskt varenda dag!!!
P.s. ni måste klicka på bilden så den blir stor, annars går skämtet förlorat. D.s.

Vinn koppar från Koffert

Åh, de här kopparna kan man vinna på "Fyra årstider". Dom kommer från Koffert och är underbara. Jag vill ha två med texten: "Rymdfärd ända till stjärnorna".
Klicka på bilden nedan och var med och tävla ni också.


Tävlingen avslutas den 15 juni

Balkongens förvandling

Vår balkong är så gott som tom. Inga direkta möbler förutom två snygga blommiga brassestolar och några kryddväxter som får flyttas ut och in då värmen inte håller sig kvar varken under natten eller dagarna...*bitter*
Vi har ett slags plastgolv som låg här när vi flyttade in. Det är praktiskt av flera skäl. Men det är fult, MYCKET fult. Till nästa sommar då ekonomin förhoppningsvis är bättre ska det läggas nytt, enfärgat golv där ute. Men i år har vi detta fula. Men i lördags så köpte vi en sketasnygg plastmatta på Indiska att ha där ute. Det ser genast mycket mer hemtrevligt och färgglatt ut.
I helgen kommer mor hit med lite saker som jag förrådat i Stockholm. DÅ blir det lite mer liv där ute - wohoo!

Tävla och vinn Italiens keramikskål



Jag är med och tävlar hos Fyra Årstider
om den här superfina keramikskålen från Lousie Interiör
Jag vill så gärna ha en för det ser så härligt ut när Leila bakar i sina!!!
Tävlingen pågår t.o.m. 5 juni
Klicka på bilden ovan för att vara med och tävla ni också
/J

Långhelg och långpyssel

Äntligen har jag färdigställt min triologiserie med tavlor som utspelar sig någonstans mellan 60-talet och Lalolandet.
Tavlorna kommer förmodligen hänga i hallen när den är ommålad och klar, så här ser dom ut:


I övrigt har helgen hållit på Ikeaköp, svenssonfredagsmys med vänner, tacos och sällskapsspel, ösregn och SOMMAR. Idag har det varit ljuvligt ute och en tripp till secondhandaffären längre ner på gatan blev det. Här är ett av dagens fynd för en FEMMA
Nu är det verkligen snart sommar på riktigt. Det trodde man aldrig i januari när kölden bet en i hasorna var och varannan dag.
NU: 8-bitars Nintendokväll!

Film

I helgen plöjde vi två filmer jag och sambon. Efter det helvetiska brödbaket så lyckades jag uppbåda ork att göra en fruitsallad (mycket roligare att säga på engelska av någon anledning) med melon och jordgubbar och andra läckerheter.
Vi började med Dorian Grays Porträtt, som för den inläste vet är en bok av Oscar Wilde (en av mina favoritpoeter, men så har jag även en förkärlek till dekandensen).
Den är lite ruggig. Men utan att avslöja för mycket. Kanske bättre att läsa boken, om man nu inte gillar att vila sina ögon på Colin Firth...
Filmen får typ mellan 2 & 3 av 5 möjliga. Inte jättebra, men inte så man somnade heller.
Jag vet inte om min sambo tolkade filmen helt annorlunda från mig...men enligt honom verkar den haft ett något annorlunda innehåll...vilket ni kan se här.


Till den sena och långa frullen i lördags så blev det ytterligare en film jag inte sett förut: 9
Det är en animerad film. Men den är så snygg, faktiskt snyggare än UP. Och den är helt underbar. Jag älskade den. Den är full av symboler och paralleller och saker värda att tänka på och det finns verkligen en MASSA budskap i den filmen.
Tim Burton är med på ett hörn och är han det...ja då är det oftast bra tycker jag.
Om du inte sett den så hyr den i helgen eller ikväll. För den är verkligen superbra. En bra film att diskutera i en klass också tycker jag. 5 av 5 möjliga!!!

Klicka på bilderna så får ni mer info om dem på IMDB:s hemsida.
Jag gillar att jag fått upp filmtittandet igen. Jag HJÄRTA film

Baka baka



I fredags så tog jag det extremt kvicka beslutet att baka hårt bröd. Brödet är ALLTID en succé och blir alltid så fruktansvärt gott så det går åt väldigt fort. Med detta i tanken tänkte jag (...mitt smarta arsle:) "Åh, jag gör en dubbeldeg. Då får vi ju jättemycket hårt bröd, så går det inte åt så fort. Fan va smart jag är!!!"
Ja...jättesmart ärtan eftersom det tar SJUKT JÄ__A lång tid att baka det förbenade brödet. Så där stod jag i köket, svettig som ett as (tur att jag bestämde mig för att baka innan jag duschade efter yogan) med en ugn på 250 grader som bokstavligen spyr ut värme och bakar ut brödet. Observera nu att om man räknar BORT tiden det tog för jäsning och att göra degen så hamnade vi på den nätta lilla tiden om TRE TIMMAR till kavling, mjölning, gräddning, vändning och avsvalning. För att inte tala om tiden det tog att städa upp efter sig själv. Mjöl i princip ÖVERALLT, plåtar till förbannelse, deg som fastnat och gud vet allt (eller gör han verkligen det, för han har då rakt inte bakat mitt hårda bröd - för då hade han stoppat mig när tanken på att baka föddes!!!???)


Man kan väl lugnt säga att jag var sjukligt trött efteråt. Helt matt. det blev med andra ord en väldigt lugn fredagskväll efter det där.
Men brödet är lika gott som vanligt och en underbar och GOD present att ge bort.
Ni kan fortfarande inte få receptet eftersom det är hemligt. Men det finns ett annat väldigt gott här: KUMMINBRÖD
Om jag lärde mig något av baket från helvetet (ja, det var faktiskt så varmt)...ja, gör inte dubbeldeg...NÅGONSIN igen. Baka två olika dagar istället!!!
P.s. ett tips är att om man inte har plåtburkar som är stora nog för bröden så förvara dom i ett tomt cornflakes/flingpaket. Då håller dom sig bra och blir inte dammiga och äckliga av att ligga framme. D.s.

Saker man borde ha

ROLIGA PRYLAR finns det just... hur mycket roliga prylar som helst. Jag som älskar kitsch och ja lite sånt älskar den här sidan. Kolla här nedan på sakerna som man borde ha....
p.s. Om du klickar på bilderna kommer du direkt till produkten på roliga prylar.se d.s

Man borde till exempel ha en supermario-8-bitarsvägg...


Eller såna här coola porslins-muffin-formar. Dom är charmiga

Åh tänk den som ändå hade en hamster. Min skulle LUGNT få en rosa bil att transportera sig med när han ska till zoo-affären, köket etc.
Självlysande pressepapper vill väl alla ha. Tänk vilken hit till jul.
(P.s. det finns en massa reasaker på roliga prylar som är julrelaterade...lika bra att börja nu för snart är vi ändå där...klicka här)
Kanske flossa tänderna med cupcakesmak??? Roligare än mint i alla fall. I WANT
Lite powermints har ingen dött av...
Nu kommer CRESCENDOT, den allra bästa.
Jag har nämligen varken lust eller är dum nog att göra mig mindre än jag är,
så det här är kanske årets julklapp till mig???
...har jag nämnt att jag inte är blygsam av mig heller???

/ Queen of Lalolandet

Alla bilder kommer från Roliga Prylar.se

Helt uppåt väggarna...

... kan det bli när man är mer eller mindre besatt av att göra om hemma, vilket jag är just nu. Än mer besatt blir jag när jag tänker på att vi inte har råd att göra något åt det. Men att kolla på nätet har jag råd med. Så det göra jag för att hitta inspiration och ideér. Hittade den här underbara sidan med tapeter och ni bara måste kolla. Det finns ingen ände på hur kreativ man kan vara med en vägg.

PHOTOWALL.SE

Här kan ni se några alternativ. Det är ascoolt att man kan göra sina egna tapeter eller tavlor av foton med olika slags design. Jag älskar ju Warhol-design så...


Om jag någonsin skulle få ett barn ska det barnet få en Hello Kitty-vägg. Själv vill jag ha en Warhol av något kort jag tagit själv. Eller någon av de här två :

Åh, gå in och frossa. Jag har så svårt att välja...
/Laloväggar

Kitshad pilsnerfilm

Kitshade upp en liten ram till det bästa kortet på morfar ever. Den var trist träfärgad från början men är nu hot pink. Han är så söt och ser så extremt glad ut. Morfar älskade färg och pyssel precis som jag så en rosa ram skulle göra honom glad. Sen att han ser ut som tagen ur en pilsnerfilm gör det hela ännu bättre. Jag HJÄRTA Morfar

Snirkla

Snirkla.se har just nu utförsäljning. Och jag tog tillfället i akt att beställa lite saker. Personligen så ÄÄÄLSKAR jag BLAFRE:s produkter, och eftersom jag ÄÄÄLSKAR plåtburkar av någon anledning så var Snirklas utförsäljning mycket välkommen.

Jag har läääänge önskat mig en sådan här klocka och slog till nu när jag bara behövde betala en spottstyvel för den.

Jag beställde en sak till...men det ska bli en presse så den kan jag inte visa.
Kika in hos Snirkla ni också, kanske hittar ni "DEN" saken.
see ya!

Sköna Maj välkommen!

Ja, så kom valborg och gick igen. Valborg firades hemma hos en vän med mucho god mat och vin. Gårdagen bjöd på låååååång sovmorgon, (jag som annars är vaken innan pensionärerna) gick inte upp förens kvart i tolv. Kvällen innebar kompishäng och hyrda filmer.
Vi såg filmen Neverwas. Och jag måste säga att det var helt underbar. Alla borde se den, precis ALLA. Jag tycker den var fantastiskt fin. Sen så älskar jag Sir Ian McKellen och han är superbra i rollen som Gabriel Finch.
Klicka på bilden för att läsa mer på IMDb.

Rekommenderas varmt: 5 av 5 möjliga

Idag var det vårpromenix, hämtning av paket (kommer i nästa inlägg), sol på balkong och ytterliggare en film: UP , som stod på agendan.
Up var helt underbar. Inte bara var animationen snygg, jag har alltid haft lite svårt för det tydligt datoranimerade, utan historien var annat än det vanliga tramset. Det här var med i "riktiga" livet och det är fint när människor som annars lever i marginalen får vara huvudpersoner. Sen har jag en förkärlek till gamla farbröder och ja, jag bölade en del, men jag är ju så känslig. Han ni inte sett den så hyr den. Den var både rolig, fin och mycket underhållande. Nu ska jag och min sambo göra en "Adventure book" som vi ska kolla igenom på ålderns höst och glädjas och skratta åt.
En bra helg med andra ord =)

5 av 5 möjliga
P.s. Jag vill bo i ett sådant här hus så snart som möjligt! D.s.