... är landet där allt går i färg och handlar om framförallt pyssel. Men även om inredning, roliga saker, mysiga saker, vackra ting, fula ting, goda bakade eller lagade saker och en massa annat som sätter guldkant på tillvaron.

Att skörda det man sår...

ja, det börjar bli dags snart. Kryddorna är visserligen redan i full gång att användas flitigt i matlagning, men snart är även ena paprikan HELT röd och plantan är översållad med blommor (om än den inte vill växa på höjden).
Tomater börjar pluta fram (trots svarta bladlöss. Någon som vet hur jag effektivt tar död på dem???)

Ärtorna blommar ... och vissnar längst ner... men om jag minns rätt så sker det alltid.
Avokadon frodas och skjuter på höjden
Här är förövrigt andra halvan av balkongen. NU är äntligen växthuset borta och vi traskade iväg till Blomsterlandet för jag sett några avlagda SNYGGA lådor på deras baksida jag skulle fråga om jag kunde få, eller få köpa. Tjejen missförstod mig och gav mig två andra med platta lådor, men det blev superbra ändå. Lite spik och natursnöre senare (dom är ju inte så himla stabila om de står på högkant), så är balkongen färdig och har mer plats att vara på (vilket krävs nu när "Kryckan" är tillbaka). Jag ville måla den rosa, men sambon hävdade naturfärg och denna gången gav jag mig. Även om jag fortfarande vill måla den rosa =)


Det är dock inte den enda som växer i hushållet, nejdå, för det skadade knät har plötsligt valt att expandera till dubbel storlek och det högra låret väljer att starkt haka på trenden att bli vätskefyllt, göra ondare och vara totalt omöjligt att rubba...
Det är lite obehagligt hur kroppen funkar av sig själv...och ont som faaaaeeen gör det.
Dagens bild är dock denna:

När man är kryckobärare och inte kan göra nått annat än sitta alternativt, ligga ner så får man äta middag i soffan som ens underbara sambo gjort (hemmagjord pasta med tomatsås..Mmmmm)
och då måste man ha haklapp, men man gör det lite trendigt så..... ;)

Over and out, nu ska jag hoppa tillbaka till soffan och spendera kvällen med att brodera krambjörnar
/J

Nu undrar ni såklart...

.... vad detta föreställer:
.....
och vad för slags god vän är jag om jag inte berättar vad detta är?

Jo, detta mina vänner är vad jag fick ligga och titta på igår eftermiddag på akuten!!!
Det är nämligen så att för 6 år sedan lossnade min minisk under knäskålen i höger knä. En titthålsoperation klargjorde att "Oj oj, det här går inte att åtgärda utan att gå in ordentligt från två håll för den sitter fast". I samma veva lossnade bedövningen och skräcken var ett faktum (bara det att vara vaken var nog, men det var lite som att titta på undervattensfilm i den lilla monitorn, när sedan bedövningen släppte så...ja, det gjorde jävulskt ont när en fullvuxen karl står och häver sin tyngd på mitt knä och med en lång stavliknande nål samtidigt som jag ligger fastspänd)...där och då föddes min rädsla för smärta och tillika min nyvunna skräck för tandläkaren som jag annars aldrig fruktat.

Hur som. Min sambos ena bror + familj kom igår och jag skulle laga lite mat innan vi gav oss iväg och någonstans där så ska jag antingen sätta mig ner, eller resa mig upp (jag minns inte för allt svartnade för ögonen) och då smäller det till i knävecket och jag skriker rakt ut och sambon kommer springande ut i köket och ja...akuten var ett faktum.
Sen låg jag där på en brits...

Till på råga på allt skulle jag byta byxor med sambons hjälp innan vi åkte för att få på mig ett par som var lättare att hantera. Så mina prickiga haremsbrallor från Gina Tricot fick det bli...men på vägen märker jag att jag har dem bak och fram på mig. tidigare på dagen hade jag haft mitt linne ut och in. Bara det borde ju varit ett varningstecken om något.
Jag fick i alla fall en underbart praktisk kudde under knät eftersom det numer är böjt och inte går att räta ut. Alla på akuten var snälla. UTOM röntgenkärringen från helvetet som ba:
Kärringen: Lägg dig ner!
Jag: Men jag kan inte för jag får inte ner knävecket i britsen så om jag halvligger på armbågarna är det inte lika jobbigt.
Kärringen: Men lägg dig ner. Du måste ha ner benet i britsen.
Jag: Men jag kan inte!!!
Kärringen. Men ska du ligga så?
Jag: Ja!

Sen gör hon det man fan inte får göra. Hon tar tag i mitt knä och VRIDER det varpå jag skriker och tårarna sprutar och hon skrattar till lite och säger:
Kärringen: Men det här gör inte ont!
Jag: Jooooooooooooooooooooo (med sprutande tårar)
Kärringen: jaha....har du verkligen så ont?
Här borde jag sagt nått i stil med: Nä, jag bara skoja din jävla aphjärna. Men det enda jag fick fram var ett : JAAAA!!! det gör det!!!
Men tro för guds skull inte att hon var färdig där.
Kärringen: Du måste vrida det åt vänster
Jag: Ja, fast det går faktiskt inte, för foten är ju snedvriden och jag kan inte vinkla in den för det tar liksom stopp.
Kärringen: så, lägg dig åt vänster....mer åt vänster...ja, vi får väl se om det där där räcker då.
Så jag grät mig igenom röntgen och observera då att två läkare redan varit framme och bänt och klämt och känt men dom var FÖRSIKTIGA!!!!
Det gjorde så satans ont när hon knäckte till knät igen så ja...det var tur att sambon väntade utanför med kryckorna annars kanske hon behövt en CT eller nått.
Förutom taket på akuten såg jag detta i ett x-antal timmar: skrivbord, korridor och några manliga sköterskor som strosade förbi då och då. Men akuten här är väldigt bra, och väldigt ren (!!!) om man jämför med Huddinge-akuten.

Hur som: ett par kryckor senare och ingen lös benbit i knät så hoppar jag nu på kryckor...igen!
Hur länge får väl tiden utvisa och idag har jag inte gjort mycket. Legat ner, sovit, läst lite, sett på tv, vilat, hoppat på toa, legat ner, spelat tv-spel...ja, lite så. Nu väntas en tid till ortopeden för att avgöra om en operation till är nödvändig eller om det löser sig med tiden. Jag hoppas tiden läker alla miniskar!
Imorgon blir det alltså till att blinga kryckorna. Några tips?

Boksommar



Jag "snodde" Fridolins inlägg om böcker...eller jag härmade det rättare sagt. Jag är en sådan frenetisk härmapa AND I like it! Får man inga bra ideér själv får man låna andras, svårare än så är det inte.

Jag läser som följer (alternativt "har redan läst i sommar" och "ska läsa"):

Vi börjar nerifrån:

Moa Martinson; Denna gigant av kvinnliga svenska författare. Jag fullkomligt ÄLSKAR Moa, hon räds inte det enkla minst sagt och hennes språk är som en dröm.
Jag har till att börja med plöjt "Kvinnor och äppelträd" (vilket ALLA borde läsa). Den har jag läst förut och nu lyssnade jag på den på kassetband. Det är lite min diskgrej, lyssna på böcker och diska + att jag inte vill ha böcker på cdskiva. Band är det vi coola håller oss till ;)
Efter den var det givet att ge sig på "Sallys Söner" som är uppföljaren. Den håller jag fortfarande på med.

Harry Potter och de vises sten kommer sen. Harry Potter är skitbra sommarläsning, finns även sjukt många böcker. Det här är dock den sämsta av dem tycker jag, men jag fann den på second hand på KASETTBAND för 20 kr, så det är min nya disk-bok. Det är bara synd att Christer Henriksson FÖRSTÖR den med sin jobbiga röst och sin oförmåga att uttrycka sig på engelska. Sen när började man uttala: Private som : PRIVVETT . Men jag köper det ändå. Jag rekommenderar dock att LÄSA potter-böckerna för den som inte gjort det än.

Vampyrboken: Det senaste och från bibblan inlånade underverket. Igår guick det i monstrens tecken och det är en bok med vampyrnoveller. Gamla sådana så en skrivpedagog som jag blir tokig på språket, men det är roligt. Har två noveller kvar.

Ivar Lo-Johanssons "Statarnoveller" är toalettlektyr i hushållet så där läser man lite titt som tätt. Det är roligare och mer bildande med toaklassiker än 91:an Karlsson.

"Drömfakulteten" Av Sara Stridsberg är en av de bästa böcker jag någonsin läst. Jag fångades, sträckläste och älskade den. Ska läsa om den i sommar och jag rekommenderar den varmt. Men den är speciell i sitt språk och utformning...men vilket författande...hänförd!

Feberboken av Stina Aronsson. Föremålet för min B-uppsats i litteraturvetenskap. Språket är underbart och jag älskar brev/dagboks-böcker. Det är spännande. LÄS DEN!!!!!

"Selma Lagerlöfs dagbok" håller jag på med. Òch det är kort och gott selmas utgivna dagbok och den är fantastisk. Vilket sätt att skriva dagbok på. Jag ska också börja. 5 kr på loppis kostade boken och jag blir ett helt liv rikare...underbart!

"Mannen som älskade Yngve". En av mina goda vänners absoluta favoritbok. Fick den av honom i julklapp för ett x-antal år sedan och har inte kommit fram till den än, men i sommar så.

Avslutningsvis: DOKTOR GLAS av Hjalmar Söderberg. Den som inte läst denna bok har inte läst!!!!
Man MÅSTE läsa Doktor Glas, den är fantastisk. Även den en dagboks-roman. Och så full av underbara ting och ett så underbart författarskap att ha skrivit denna bok. Det är min ABSOLUTA FAVORIT!!! Mitt ex är både sönderlöst och sönderklottrat och inringat och marginalantecknat. Även förmålet för min C-uppsats. LÄS DEN SÄGER JAG BARA ( alltså inte min c-uppsats, men boken!!!)

Det var mina sommarboktips. Om jag gillar Proletärförfattarna i Sverige undrade ni nu... ? JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, det gör jag!!! =)

Over and out.

Metronyx!!!

Hoppas nu att jag lyckades fånga din uppmärksamhet för om jag inte minns fel så var din ena dotter ett stort fan av filmen "9"!!??!!

Kolla då in den här:
Snygg va! FInns på cdon att inhandla för 159 riksdaler och tröjan är skitsnygg!!! (klicka på bilden för direktlänk)

För övrigt dragar jag iväg till skånelandet för BRÖLLOP imorgon!!!! EN av mina allllllllra bästa, finaste och underbaraste vänner gifter sig med sin kärlek och det ska festas loss rejält!!
Åter på söndag!
Tuddellooouuu

Ibland...

...gör även den bästa misstag. Då underförstått att den bästa är JAG.. Queen of fucking everything....jada jada. Men det betyder ju även att regera över allt som går fel.
För ett X-antal inlägg sedan fick ni se den fina pallen i hallen. Nytt, snyggt orangefärgat och fågelaktigt tyg = Himla fräsigt!

Men nu är alltså hallen färdigmålad...och så har jag och min kärlek gjort tavlor att ha på ena väggen av just tyg och nu matchar dom inte pallen. Så nu måste jag klä om pallen i hallen IGEN!
Inte hela världen (och definitivt inte ens halva), men lite tjåligt ändå.
Här är i alla fall tavlorna. Jag fyndade mycket billigt tyg på Ikeas fyndavdelning förra veckan och då kom min konstnär till lalo på att vi borde göra tavlor av dom. Så vi traskade iväg till "vår mataffär", gick en trappa ner till "klippet" som undervåningen heter, och fyndade dukpanåer.
Tips: Om ni är i LKPG någon gång så ta er till mataffären PRISO och gå ner på undervåningen. Där kan man göra rejäla fynd!!!!
Här är tavlorna. Hallen får ni se när hela är klar. För vi skulle ksruva upp hatthyllan och ena skruven pajjade och det fanns inte rätt storlek nere på stan. Men tavlorna kommer här i alla fall:

P.s. AJ LAVV ATT ANVÄNDA HÄFTPISTOL!!! D.s.

The one and only...

....Jordgubbe...som visade sig vara ett extremt stort smultron, för inte fanns det någon jordgubbssmak där inte. Men ingen i familjen Trams blev ledsen utan de delade glatt den lille röe!

För övrigt så tar det sig...sakta men säkert:

...idag blir det (förhoppningsvis) en sista målning. Sen är det klart! WAHOO