... är landet där allt går i färg och handlar om framförallt pyssel. Men även om inredning, roliga saker, mysiga saker, vackra ting, fula ting, goda bakade eller lagade saker och en massa annat som sätter guldkant på tillvaron.

Theeee operation

SAGT OCH GJORT: klockan 08.10 infann jag mig på plats för operation i måndags morse. Fick byta om till hotta sjukhuskläder och väldigt obekväma strumpor (som inte heller håller värmen). Sedan var det bara att svälja en tablett och hoppa upp på bordet.
När narkosen sprutades in så kom en fruktansvärd obehaglig känsla över mig. Det var som att någon kastade kallt stickande vatten på mig samtidigt som jag pressades bakåt. Det sista jag minns är att jag säger:

J: "Åh, fyfan va jävla obehagligt!" (Ja, jag svär mycket under press och irritation). Narkossköterskan säger: "Tänk på något roligt som du gillar."
J: (Lite omtöcknad) "Ska jag tänka på Jens eller julen?"
Sköterskan: "Godnatt!"

Sedan vaknar jag av att det kliar under mina tår så jag håller på att bli galen, hjärnan känns som bomull och benet känns som en marmorpelare som väger ungefär min dubbla kroppsvikt och är omöjligt att rubba. Skönt? Nä, verkligen inte det minsta.

När jag opererade mitt knä första gången så var det under lokalbedövning och mitt i allt så släppte bedövningen. Jag har (tack och lov) aldrig varit så nära ett övergrepp som då. Jag låg helt fastspänd och kunde inte röra mig med en vuxen man som står och häver sin tyngd på mitt knä med en låååång operationsgrej instucken i mitt ben. Efter det har jag utvecklat något av en smärtfobi + att jag har en väldigt låg smärttröskel. Och när jag vaknade i måndags var smärtan total och olidlig. Jag fick då en liten spruta med morfin i flytande form att suga i mig. När den inte hjälpte fick jag en till.

Sen kom farbror doktorn och berättade att komplikationer tillstött under op:n och att det var mer komplicerat än de trott och att menisken nu är helt borttagen och att han tog till någon "tuggare" att rensa rent därinne + att något som aldrig hänt honom hände: När han skulle ta sig in i knät (d.v.s. skära upp ett hål) så var knät så hårt så att knivbladet gick av inuti benet !!!
Han försäkrade mig dock att han fick ut det igen (vilket jag är ytterst tacksam för ).Sen så tog det nästan en timme längre än planerat så jag fått mer bedövning och smärtstillande under tiden...



Så det blev sjukskrivning i TVÅ VECKOR (känns ju inte roligt när man precis startat ett nytt jobb). Första veckan högläge och ingen stöttning på benet men sen ska det gå lättare lovade han.
Så det var bara att ta sig hem (vilket var ytterst svårt då jag var så yr och hela tiden fick ta mig tillbaka till sängen för de ville inte låta mig gå hem helt omtöcknad).
Ett x-antal timmar senare kom jag då äntligen hem i alla fall med både morfintabletter och de övriga smärtstillande och antiinflammatoriska pillrena.
Jag har inte gjort så mycket mer än att sova. Och jag är så trött nu så det finns inte, ändå har jag bara varit vaken i ca 2 timmar. Men det får nog bli lite vila trots allt.


p.s. försökte kolla på ensam hemma 2 igår. Jag hann se tills alla rasar på uppvisningen i skolan...sen vaknade jag ca 2 timmar senare och insåg att jag missat hela filmen. Får göra ett nytt försök idag. d.s.

Efter 06.20 imorgon...

...får jag inte dricka något. Klockan 08.20 är det nämligen dags för "THE operation".
Jag kan säga att jag är rätt nervös nu. När jag blir nervös blir jag darrig i kroppen. Det gör det hela svårt att balansera i badkaret med ett pajjat knä som inte kan stödjas på samtidigt som det ska tvålas och tvättas med sån där jävla decutantvättsvampar och hårtvätt.
Just nu luktar jag alltså desificerat. Och jag antar att om det är någon gång jag helt ärligt kan säga att jag är REN så är det nog fan nu.
När klockan slagit 22.30 är det dags för nästa tvätt...och sedan ytterligare en imorgon.
Nu vill jag bara att det ska bli "24 timmar senare" så allt är över och jag kan ligga still på soffan med kudde under knät och sova.

NU: bädda rent i sängen så inga bacillusker kommer nära.

/J

Jag älskar skor ...

... jag har bara inte råd att köpa dem alla gånger.
Men även om man inte kan köpa dem kan man kolla på dem. Och det har jag gjort.
Brandos.se har en herrans massa underbara skor. Ni får en bråkdel.
Min filosofi när det gäller kläder och skor är att det ska vara ROLIGT. Det ska vara roligt att titta på och roligt att bära. Allt blir så himla mycket roligare då.
Jag har fått mången skrattande kommentar om mina kläder i mina dar, but nevermind. Jag gillart och det är faktiskt allt som betyder nått.
Men här kommer skorna...titta och njut:






Alla bilder är från Brandos.se

Det är söndag idag, imorgon börjar en ny vecka och det är PRICK en vecka kvar tills knäoperation. Jag gillar inte att operera knät, och nu blir det 3:e gången. Fan...jag börjar nog bli nervös tror jag....jaja, ikväll har jag fått min kärlek att gå med på att kolla på Ensam Hemma =D
/J

BROARNE - Inredning för egensinniga


Jag älskar Broarnes butik.
Deras grejer är precis som jag vill ha dem; färgglada, inspirerande och ROLIGA.
För inredning ska vara just den perfekta blandningen av roligt - praktiskt-och- snyggt.
Sen är priserna bra också, för jag vill inte behöva betala hur dyrt som helst för snygga grejer.
In och botanisera, där finns mycket du kan önska dig i julklapp...eller köpa till andra !
/J

Veckans låt:

LAKE CHARLES med Lucinda Williams.



För er som gillar True Blood (me, myself and I LÖÖÖV IT) så är den här med på soundtracket och den är så sjukt bra så jag bara...ja, jag går upp i någon slags upplöst existens.

För övrigt har heögen inneburit middag och spelspelande med vänner, jobb, storhandling och försök till att grava lax för första gången i mitt liv. Följ resultatet HÄR

Ironiska pysslet

Jag har pysslat ett ironiskt pyssel.
Eller... JAG tycker att det är ironiskt och jätteroligt. Och då dissar jag inte det jag parodierar...eller jo lite kanske. Men jag tycker inte det är fult eller nått, bara att det kan bli jävligt pekoralt och kanske sådär lite "för tillrättalagt och inredningsPK".
Jag talar om : "stenarna". Jag har sett sådana på många ställen, både på nätet och i affärer, oftast finns de i lite shabby chick-stuk och är i betong eller riktig sten och så står det någon "vackert", typ harmoni, eller LOVE eller lycka eller nått sånt. Det är lite samma grej som med alla slags bokstavskombon människor tydligen vill ha på väggarna a´la "Harmoni", "Carpe Diem", Kärlek är lycka" etc. etc. etc.

Kan vara jättefint och trots att det flödar kärlek och stadiga försök till både harmonier och carpe diems även i Lalolandet så vill jag inte ha något sådant hemma. Så nu har jag gjort min egen, ironiska, version på det hela. Håll till godo:




Ja, jag vet att "dekadensstenen" är jävligt PK, men HEY..."även jag, en Brutus!" ;D

Veckoavslut

En intensiv, rolig och förvirrad förstavecka på nya jobbet tog sin ände igår runt 16.00. Blev upphämtad på jobbet av sambon för vi skulle gå och titta på ett skåp till hallen som jag sett dagen innan i en liten inredningsaffär.
Skåpet var jadegrönt och ett (som han i affären sa: ) "kinaskåp". Hur som skitsnyggt och jag blir lycklig när jag hittar möbler som inte är vita, svarta eller i nån jävla träfärg. Jag vill ha färg. PUNKT! Och det här skåpet stod jag då och dreglade över i torsdags när kvinnan i butiken säger att det kostar: "Femsjuttifem"
Jag kontrar: FEM SJU FEM ?
Kvinnan: Ja, precis, fem sju fem.

575kr tänker jag och tar några kort med mobilen för att visa Jens när jag kommer hem, billigt och snyggt och vi får gå hit imorgon och fråga om vi kan "Boka det" tills lön och csn kommer.



Så gick vi då tillbaka igår och kollade och då fanns det även ett rött. Jens gillade det också och vi pratade lite. Sen vänder jag på prislappen och då nästan trillar jag omkull för då står det INTE 575 som kvinnan sa utan: 5075 kr. Vilket är en jävla skillnad. Så ja, skåpet är lika snyggt och underbart, men det ligger lite väl "way out of budget" om man säger som så. Men en fin tanke.

SÅ det blev alltså inget kinaskåp till hallen, men på väg hem hämtade jag ut nått på posten som jag fått en avi på och döm om min förvåning när det visade sig att jag vunnit en jättefin receptbok från "Allt om man". Jag kom ju inte ihåg att jag varit med där, men det var en perfekt och fin avrundning på veckan innan jag gick på helg.


Nu är det lördag förmiddag, borde äta frukost snart tror jag. Vad jag ska göra sen?
Jobba förstås ;)

Peace out!
/J

Det härliga...

...med att veta att man får en lön är att man kan köpa saker man blir kär i på direkten utan att tänka. Igår på väg hem från jobbet blev jag kär i några ljusgrejer. En annan härlig sak är att handla på rea. Jag är en sådan som mer än gärna gräver mig ner i rearöror och kartonger. Det är DÄR jag gjort mina allra största fynd. Här är fem till:

De kostade NITTON kr/st
Möjligtvis köper jag glasfärg och duttar på dem, men jag gillar dem såhär också



/J

P.s.
Blir perfekta även till jul =)
D.s.

TIPS TIPS TIPS

Bluebox har rea just nu
Skynda - fynda!!!


Pressa här så kommer du direkt till REA:n.

Detta köpte jag mig:
Nålar
En måttbandsgris (som inte är lika suddig i verkligheten)

Ett uppläggningsfat eller tallrik som jag önskar mig hur länge som helst. Jag vill ha en i alla färger dom har!

Så skynda dit - skitbra att börja julklappshandla....ja, ni vet att det är dags nu!!!

För övrigt gick förra veckan i garnets tecken. Bredvid jobbet (fortfarande lika galet att jag äntligen har ett jobb)finns en garnoch syaffär som en trevlig kvinna har och där hittade jag detta underbara "molly"-garn. Såklart ska det bli mormorsrutor av hela baletten. Förhoppningsvis en filt till mig själv och vår nya, turkosa soffa vi ska köpa innan jul

För övrigt: Stressad som ett litet as. Det är mycket nu, men jag hoppas kunna andas om ett par veckor igen =)