... är landet där allt går i färg och handlar om framförallt pyssel. Men även om inredning, roliga saker, mysiga saker, vackra ting, fula ting, goda bakade eller lagade saker och en massa annat som sätter guldkant på tillvaron.

Att skratta är gött

och jag gör det åt Min sambo varje dag för han är helt enkelt så satans rolig.

Kolla den här liksom. Jag fnissar bara jag tänker på den... "flyger reguljärt..." hahahahahaha


Gula Nallen är sambons blogg
//J

På tiden

... att man gör sig hörd igen. Herregud, nu var det länge sedan jag gjorde något väsen av mig. Men jag har varit utmattad både fysiskt och psykiskt så jag har inte orkat.

Nu har jag i alla fall varit i Tullange över påsk och grävt på mammas kolonilott och handlat växter till balkongen och umgåtts med FIIIIIINA vännerna, mamma, barnen och mormor och så fixat balkongen igår och idag.
Dessvärre ingen vila tack vare alkisfasonerna i trappuppgången som inte inbjuder till sömn direkt...
Så jag är slut som ett ök helt enkelt, men men...

Bildkavalkad on the go:
Började med muffinsbak för att fira småtjejernas 3-års dag


Fortsatte med bus & lek
Rensa kolonilott (nästa år äger vi en!!!)

Väl hemma igen såg balkongen ut såhär:


Men nu ser den ut såhär:

gamla brödformar är nu hem för persilja och dill
i gamla konserver har det flyttat in rosmarin

tomater och vildvitlök
basilikan har fått plats i smultronkrukan

kryddväxterna är på plats att hämta färska till maten, mumma!!!
I år finns det även lite blomster på balkongen

den nymålade hyllan är halvfull med roliga, ätbara saker.
Och i hinkarna har vi gömt potatis som förhoppningsvis förser oss med några middagar i alla fall
Allt är på plats, nu hoppas jag bara värmen stannar, semestern kommer fort och att ni haft en skön påsk allihop!

//J



Blomster och pyssel

Var bortbjuden till en vän på handarbetskväll och såklart tar jag med mig en liten present. Just nu passar det bäst med blommor som påminner oss om att våren är där bakom molnen någonstans tycker jag. En pärlhyacint, lite tyg och ett snöre och så var saken vegobiff; lätt, pyssligt och mycket finare än en kruka!



Hemma fick det bli prälhyacint och minipåskliljor i färggranna krukor med sisal.

...ja, och så lite nytvättade ullsockor på tork såklart !

//J

GRÖNT är veckan färg???

Märkte i morse vad otroligt GRÖNT vårt kök är. Jag blev förfasad. Vad hände med all annan färg? Det här skall snarast rådas bot på.

Gröna gardiner...

Bara gröna växter, en grön lampa

En grön krydd-djungel (dock en mycket god sådan)
Jag får lite panik av allt det gröna. Nya gardiner är ett måste och blommor med färg. Så synd att rosen inte blommar än utan bara är just GRÖN. Ska bara fixa den där symaskinen som går sönder hela tiden så jag kan sy nya.

Köksfärg hos er?

Igår...

... gjordes det mycket i hemmet;
* Storhandling á 1500 kr !!!
- jag älskar att storhandla. Det är så skönt, och EKONOMISKT, att slippa gå till affären inför varje middag. Dock inte lika kul att släpa hem det på buss när man inte har bil. Tur man har en rosa, snygg Dramaten!

* Baka kavring (ja, det är ett nytt favvo i hemmet). Första brödbaket på flera veckor. Vi har levt på köööbebrööö vilket inte hör till vanligheten. Men nu fick det vara slut på rostat bröd.

* Stortvätta! Efter nästan två veckors sjukdom (både jag und sambon), två helger bortresta och en svettig jobbvecka var det MYYYYYCKET tvätt. Allt hann således inte tvättas utan idag har vi haft TVÅ tvättpass till !!!!
Men nu är allt rent tamejtusan!

* Gå på loppis. En nyöppnad längre ner på gatan inbjöd mig till att köpa tygnystan eftersom jag i veckan köpte en bautavirknål som skulle fått Obelix nävar att kännas små. Så nu ska här virkas grytlappar (om jag klarar av det)

* Gick på en secondhand, också längre ner på gatan, och hittade detta underbara. Det har jag lyssnat på i köket hela dagen när jag lagat luncher, bakat mer bröd, diskat och donat.
Jag har läst böckerna och gillade dem faktiskt! Även om dom "bolar" lite väl mycket. Men vad vet jag, jag levde inte då.

ps. jag älskar kassetband! ds.

* Lagade sjukt god mat: Couscous-sallad med grillad paprika, halloumi, färska champinjoner, zuccini, broccoli och lite grönt. Till det århundradets godaste foccacia!

Sedan virkade jag nog mest resten av kvällen och somnade i sambons knä...eller var det i fredags? Hur som så var det skönt =D

Idag har jag gjort det som varje söndag kräver: lektionsplanerat, lagat luncher och jobbat.
Men resten av dagen ska jag bara hänga och ta det lugnt. Borde gå ut, men regnet hänger i luften.

Vad har ni gjort i helgen?
//J

Boklistan revival

Nu så!

#25 A character you can relate to the most:

Den här tycker jag är jättesvår. Det finns så många delar av mig själv som passar in på så många bokkaraktärer.

Men en som jag alltid känner igen mig i är jaget i Stina Aronsons "Feberboken", Mimmi. Det finns något i den som jag känner igen mig i under en period av mitt liv. Och nu finns det andra delar i den som jag relaterar till. Jag känner även igen mig i Ellen i "Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet, av Anneli Jordahl. Men de båda böckerna är lite lika på ett sätt.
Jag har nog faktiskt lite lättare att känna igen mig i sångtexter än i bokkaraktärer. Dom är ju alltid skrivna så man ska känna igen, i alla fall en liten del av, sig själv i dem. Men Mimmi får det bli trots att jag förmodligen kommer att komma på någon annan efteråt.

#26 A book that changed your oppinion about something.

Där måste jag nog slå ett slag för kurslitteraturen (helt otippat).

Men "Ett oändligt äventyr" av Sven-Eric Liedman är en sådan bok. Jag vet inte riktigt vilken slags åsikt som ändrades, men det ändrade min syn mer. Den rekommenderas varmt.

#27 The most surprising plot twist or ending:

Hm... ett slut jag minns väldigt väl är slutet på "Skulptrisen" av Minette Walters. Jag läser ju inte deckare sådär, men den är mer psykologisk och var otippad och obehaglig i slutet.

Även slutet på "Skumtimmen" av Johan Theorin var twistat.

#28 Favourite titel:

"Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet)"
"Mio, min Mio"

"Googles"

"Les fleur de mal"

#29 A book everyone hated but you liked:

Kanske i skolan när vi läste "Samlade dikter" av Fröding.

Men även "Drömfakulteten", när jag läste Litterär gestaltning. Folk öste skit över den. Och det är en av de få böcker som fångat mig från första ordet.

#30 Your favourite book of all time.

Nu ska jag välja en som jag tänker att jag kan läsa om hur många gånger som helst och då finns det nog bara att välja mellan 3 st:

"En julsång på prosa" av Dickens

"Orons bok" av Pessoa

"Samlade dikter" av Fröding

...

... och i vilket dokument låg boklistan? Jag kan för mitt liv inte hitta den. Så typiskt och så irriterande. Men nu är det ju FREDAG så jag kanske gör det i helgen =D
Något roligt planerat inför ledigheten???

//J

Nu j***ar

... får det räcka med sjukdom och skit för den här gången. Hela förra veckan låg jag hemma i sängen/soffan och frös, nös, hostade, snorade, sov och feberfrossade. Det är inte klokt vad det tar på ens krafter. Jag mår ok nu även om näsan rinner och rösten är lite småknagglig, men kraften är som borta. Jag blir verkligen sällan sjuk, men när jag blir det så blir det rejält - alldeles tydligt!

En sak jag ägnade mig åt som sjukling förra veckan var nätshopping.
Idag kom resultatet, jag är nöjd.
Jag har längtat väldans mycket efter slickepottar och slickeslevar från RICE och nu äntligen har jag två i min ägo. Här tillsammans med lite plastfilm...heter det så? Limplast? Ja, det är som vaxduk nästan men den fäster liksom. Skitsnygg. Ska bli något hot pyssel till balkongen tror jag.

Slickepotten, slickesleven och duken är från Miss Juniversum
Jag köpte även kuddfodral från H&M i helt olika stil men ack så underbara


Och sen så gick jag bananer på burkar. Alltså..burkar! Vilken passion och vilket totalt onödigt haande då jag inte har någon plats att ha dem på. Men jag kan bli kär i burkar. Och det blev jag förra veckan (kan också ha varit lite feberyra...). Och ja, nu har jag 3 st UNDERBARA burkar i min ägo. Ni får ursäkta att alla korten är suddiga, men jag orkade inte ta om dem...

Den här runda fågelburken kommer också från Miss Juniversum medan julburken och burken med rödhakarna är från Systrarna Sockervadd


och JA, jag är kär i fåglar för tillfället!

//J
ps. imorgon ska jag fortsätta på boklistan ds.

Sjukrapport

Förra veckan kom magsjukan (eller om det faktiskt var IBS-sjuka som slog till, det händer ju dessvärre ibland). Jag lyckades i alla fall bli fri ifrån den och med en liter proviva i magen och kräkpåse till hands ta mig till Göteborg och ha en underbart lyxig, avkopplande och rolig helg.
På bussen hem i söndags så mådde jag topp, tills det var ungefär en halvtimme kvar tills vi var hemma. Jag började känna mig lite konstig i huvudet, lite "mosig" liksom. Fick extremt ont i halsen och blev jättemärkligt trött. Kom ur bussen och kylan slet nästan köttet från kroppens ben, skyndade hem och damp ner i soffan. Blev liggandes resten av kvällen och förkylningen blev bara värre och värre.

Jag jobbade i måndags, men det var med näppe jag klarade det. Så sedan i måndags eftermiddag har jag legat här på antingen soffan eller i sängen. Jag blev så jäkla dålig. Idag hade jag trott att jag skulle kunna arbeta, men det finns inga krafter kvar. Febern är borta, men krafterna likaså
Jag som brukar sitta där på jobbet och säga: "Jag blir verkligen aldrig sjuk!". Det har jag fått äta upp nu kan jag säga.

Men jag satsar på måndag som pigg och kry och nu ska ni få se vad jag köpte i GBG.
Gick på Kawaii Shop och handlade. Jag som sett fram emot den här affären så otroligt mycket blev lite besviken ... det var liksom något som fattades, kanske den trevliga personalen?
I sådana här alternativa, små affärer brukar personalen alltid vara trevlig. Men det är något otrevligt när personalen pratar med varandra genom/under/över kunden eftersom att affären är så liten. Det är även något jag upplever som otrevligt när jag blir expedierad av två i personalen som står och pratar personligt med varandra och tittar på en som att man inte passar in för att man lämnat det blåa håret hemma.
Deras saker är dock som en härlig dröm och jag vill ha allt!

Älskar den här tejpen! Den kommer komma så bra till pass till jul!
I gbg bodde vi på "Radisson BLU". Det hotellet rekommenderas verkligen. Supermysigt, lyxigt och jättera frukost, personal etc.


Jag ville ta med den här stolen hem. Den var så sjukt skön och snygg (även fast den var i skinn).
Det bästa med rummet: Stolen och den stora chilifrukten på väggen...och så sängen som var skitskön.
Det mest old school: Badrummet a´la Falcon Crest i marmor och med snäckor som lampor!!!
Helgens megalyx: Beställa upp frukosten på rummet

Bra helg, god mat, kul att träffa vänner man inte sett på länge, kul att få en ny kompis i form av Olle 1 år.
Nu ska jag försöka förbereda lite lektioner till nästa vecka och vila mig så att jag faktiskt kan gå och jobba då!
Ha en bra helg alla!
//Jessica