... är landet där allt går i färg och handlar om framförallt pyssel. Men även om inredning, roliga saker, mysiga saker, vackra ting, fula ting, goda bakade eller lagade saker och en massa annat som sätter guldkant på tillvaron.

Virkburk

Ett efterlängtat pyssel har varit att göra någon slags förvaring för mina virknålar och stickor. Undertecknad hade stora visioner om att sy ett fodral som lätt kan rullas ut och in och knytas ihop, med fack för stickor och virknålar. Dock tog sig  undertecknad vatten över huvudet då hon inte har någon symaskin. Men det hon har är en tom Pringlesburk med tillhörande lock och det går ju lika bra- i alla fall om burken ska stå upp, annars får inte stickorna plats, men de kan ju få något eget senare, när jag kommit på vad. 
Enkelt, snabbt och användbart is my middle name. Du behöver:

1) Tom Pringlesburk. Torka ur den och rengör så den feta hinnan försvinner.
Urtorkad och rengjord burk
2) Valfri tapet eller papper (som inte för tjockt så det är lätt att forma och fästa). Klipp till lagom stor bit så den går runt hela burken och överlappar något.
Jag valde att klippa till en bit överbliven tapet i turkost.
3) Självhäftande tejp alt. lim (och det brukar ju också vara självhäftande...) som du sätter runt burken kant i kant och på änden av pappret när du överlappar den. 
VOILÁ!
Om du använder självhäftande tejp behöver den inte torka utan kan användas på direkten.
 
Använd locket om du bara har i virknålar ...

... eller ställ burken utan lock och ställ även ner stickorna i den. 




Det  var pysslet för veckan ...
förutom det jag virkar då, men det är till julen ... en måste ju vara ute i god tid ;)

//J

Årets första!

Så var jag tillbaka igen. Förra veckan hade vi planeringsdag på jobbet och jag och några kollegor satt i lunchrummet och jag började åter igen (detta har nämligen hänt tidigare) störa mig som tusan på anslagstavlan på väggen. Dels har den inte bytt lappar (ett vykort har tillkommit) eller kort sedan jag började jobba på mitt jobb för 1½ år sedan och sedan är den bara så satans tråkig. Helt beige-gröngråaktig och ful!
Så jag bad om tillåtelse och sedan plockade jag bort allt som satt på och monterade ner den från väggen och tog hem den.
Idag har jag blingat upp den. Såhär blev resultatet - och nu funkar den faktiskt lika bra som tavla!

                                                FÖRE                        









 EFTER



Jag blev faktiskt väldigt nöjd, hoppas de andra också tycler det.
Jag köpte typ på IKEA, slipade ramen, målade den med lila hobbylack och klädde om själva botten med tyg. Och VOILÁ! Såhär snyggt och coolt blev det. Nu är jag mest orolig att den absolut INTE kommer att passa in i lunchrummet ... ;)

//J