... är landet där allt går i färg och handlar om framförallt pyssel. Men även om inredning, roliga saker, mysiga saker, vackra ting, fula ting, goda bakade eller lagade saker och en massa annat som sätter guldkant på tillvaron.

Saker jag älskar med sommaren ...

Å regnet det bara öser ner ...
- men gärna i måttliga mängder!

Sommardjur ... men inte småkryp

Solmogna tomater ...
Saltvatten och sandstränder

Tomma stadsgator på morgonen ...
//J

Shopping-söndag!

Tog sambon i hand och gick ner på stan idag. Clas Ohlsson är ju lugnt en favvoaffär och jag skulle kunna köpa alla julklappar där en jul t.ex. Men nu blev det inga julklappar köpta, men däremot några härliga sommarpiffiga grejer till mig själv.

Den här radion har jag sneglat på länge och det var läge att slå till idag!
Jag älskar den redan och lyssnar just i skrivandets stund på Sommarprataren i P1.

Kunde inte låta bli att köpa lite fina sommriga tallrikar och muggar.
Sen blev det underbara, prickiga hyllpappret mitt.


Nu ska jag snart ta tag i balkongen och plantera om lite växter och hoppas att det inte kommer mer regn...men det känns inte så troligt!

Tjing!
//J

Sommarböcker!

Jag köpte en laddning böcker förra veckan.
Dels en presse till min sambo (efter tips av Metronyx) : Kraken av China Mieville
men sedan även en rad kok och bakböcker...eller tre stycken i alla fall.
Två böcker om s.k. Cakepops:
Cakepops; 25 läckra recept på små kakor på pinne

och en bok från Amerika och kvinnan som skapade cakepops-hysterin (och den läckra bloggen Bakerella); Angie Dudely, som heter:

Cake Pops - Tips, tricks and recipes for more than 40 irresistible mini treats


Cakepops-böckerna lämnade mig inte besviken, även om den svenska versionen är något blekare än den amerikanska, men det köper jag. Jag är ute efter småtips och framförallt efter olika tekniker att göra och skapa små kakklubbor, och det fanns det gott om i båda böckerna.

Men sen så hittade jag även en bok om vegetariska julbordsrätter: "Grön Jul - frusen sommar" av Lena Brorsson Alminger.



Och det kändes helt nytt för mig att hitta något sådant i bokform och som nejsägare till att äta djur med ögonfransar OCH julnörd så kändes den given. Så rakt ner i kassakorgen föll den och jag såg med spänning fram emot julmat för veggosar. Men jag blev SÅÅÅ besviken.

För det första så kan jag undanbe mig en massa floskler och "visdomsord" aĺa Paulo Coelho om jorden vi lever på i en kokbok. Och sedan är det ju lite så med mat att man "äter med ögonen" och då är ju en bild på maten man ska laga rätt lämpligt. Men inte i Lena Brorsson Almingers bok inte, där får vi istället bilder på infrusna pelargoner och diverse andra växter istället.
T.ex. får vi inte en bild på Julskorpor, utan på "Frusen röd flugsvamp" (och ett visdomsord) och jag garanterar att ingedera är en ingrediens i skorporna!

Ur boken; Grön jul-frusen sommar
Den här boken var verkligen inte värd sina pengar. Jag vill ha en kokbok med bilder på maten/ brödet/kakan etc. som jag ska göra. Jag vill heller inte få alla tramsiga "leva rätt på jorden-tips" som bara känns som ordbajseri för att fylla sidorna, där hade jag hellre sett regelrätta tips och ideér för mer klimatsmart shopping, eller vad som helst.
Det som är bra med boken är att en del recept låter intressanta och goda (en del har bild på färdig maträtt/bröd - men inte alla), men boken som helhet är skittråkig faktiskt och det blev en stor besvikelse måste jag säga. Så ja, av 5 möjliga får den en svag 2:a. Inte för receptens skull, utan för layoutens. Det är nog inte författarens fel utan förmodligen förlagets, som inte vill satsa ordentligt. Trist när sånt händer!

Men ibland köper man grisen i säcken...även om den är gjord av låtsaskött ;D

//J


Det blommar...


Balkongen är sådär lite halvfärdig att få börja utnyttja nu. Det är liksom dags för solen och värmen och sommaren i sin helhet att komma... och stanna!
I år satsade jag dock på att inte odla egna tomater från scratch då de alltid blommar och fruktar sig som mest när vi inte är hemma. Så i år blev det färdigodlade tomater och det är faktiskt värt det tycker jag som bara har en balkong att nyttja för sommarblomster och ätbara växter.



 Även Hängpetunia och Pelargoner frodas
 och sprider färg så man trivs i "uterummet"





Och så årets favorit - balkonglampan. 
Jag kan inte få nog av den, den var ett fynd och gör sig så bra där den hänger. 

Imorgon blir det förhoppningsvis fint väder så jag äntligen kan ta lite bilder och lägga upp på min älskade balkong som är helt perfekt i år (förutom att jag köpte en för stor matta som jag fick lämna tillbaka...).
Hur mår ni efter midsommarhelgen - semesterfeeling eller ?
//J













1910-talet goes trädgårdsmöbler

Jag har hittat det ultimata...det bästa, det coolaste trädgårdsmöblerna någonsin. De är något vulgära och jag blir likron lite rädd på ett sätt, men de är ändå fantastiska!!!
Det går i lite tidigt 1900-tal/sent 1800-tal-aristokratiskt-Madicken-sommarfeeling.
NÄR jag har en trädgård, med damm, då ska jag även ha sådana här. Titta och njut!

Jag ser framför mig ett par 20-tals baddräkter med ben i samma randiga tyg.

För den ensamma kvällscognacen

Hattar, solparasoller och små glas med fruktvin...

Och så en damm, gärna med änder och några barn som spelar krocket i bakgrunden...

Ni kan hitta mer varor i samma stuk om ni kollar in hemsidan:
                            Mygind Design
Alla bilder kommer från mygind.se

Va tycker ni ??? 
//J

"Balkonglampa"

Jag hittade en hängande, färgglad och lite halvindisk lampskärm på myrorna för 25 kr. I samma ögonblick som jag såg den visste jag vad jag skulle ha den till : balkonglampa.

  
Eftesom det fanns en stomme av stål inuti blev det genast mycket lättare och lite ståltråd, en gammal bostongurkaburk och lite ont i fingrarna senare så var den klar att hängas ut och lysa upp sommarkvällarna.




Nu behöver bara vädret bli lite varmare och trevligare så man kan göra ordning balkongen ordentligt också... i år är det helt nya planer!!!
//J