... är landet där allt går i färg och handlar om framförallt pyssel. Men även om inredning, roliga saker, mysiga saker, vackra ting, fula ting, goda bakade eller lagade saker och en massa annat som sätter guldkant på tillvaron.

"Mjölkflaskor"


 Det har blivit omåttligt poppis med att ha små "mjölkflaskor" att dricka ur när det är kalas och galejj på G. Jag tycker själv att det är charmigt, men tycker det är lite dyrt att pröjsa runt 50 kr för en liten glasflaska eftersom jag behöver fler än en.
Men så kom jag på att man kunde använda "snappleflaskor". Snapple är himla sött, men om man spär det med vatten är det som lite godare Mer. Flaskan är lite större, innehåller dryck och kostar runt en 20:a. Bra tycker jag för då har jag plötsligt 5 flaskor för en hundralapp - lagom pris!
Man kan alltid ta av etiketten och servera med originaldryck och sugrör
Drick upp, diska ur och ta bort etiketten.
Det snygga S:et gör bara flaskan snyggare.

Ett sugrör och lite juice, saft, vatten, mjölk eller grogg så är du all set to go!

Fixat till sommarens picknick!
/J

Jag - en balkongkolonist!

Nu är den här - tiden då vår balkong exploderar i färg, ljus, växtlighet och (förhoppningsvis) sol!
Trots att jag älskar vinter och snö och höst och färggranna löv så fullkomligt avgudar jag den här tiden som kommer nu  - värmen, sommaren och att få sticka ner fingrarna i jord. I brist på kolonilott (som jag saknar min gamla...) och trädgård är det balkongodling som gäller och jag är rätt bra på det om jag får säga det själv.


Brytbönor, spritärter, rädisor, dill, ruccola, sallasdmix och odefinierade blomfrön
ska alla få prunka på balkongen i sommar.
Det jobbiga med att odla för min del är att vi inte har någon bil, och heller inga körkort för den delen. Att få hem planteringsjord, balkonglådor, lecakulor, gödsel(i liten mängd och alltid i hönsskitform) PLUS fröer, växter, blommor etc. blir således ett projekt som kräver noggrann inköpslista och planering. Men allt går om man vill, och även om jag längtar efter den dagen vi har en egen trädgård så älskar jag vår balkong tills dess. Bildkavalkad - varsågoda!
De obligatoriska kryddorna timjan och rosmarin.
Mårbackan blommar
Nytt för i år: Mangold - både fin, god och nyttig.
Årets nya krydda: Fransk dragon.
Nymålade väggkrukor med hängpetunia - jag älskar färgerna.
Liljor till min fina sambo - de är både vackra och doftar gott
... om än något starkt

Vaxduks makeover

FÖRE
 Den här röda, trötta, väldigt nötta och färgsplashade bänken har funnits med i mitt liv ända sedan jag var liten. Den stod ute på mormors och morfars balkong när jag var liten så jag kunde sitta på den och kom sedan att hamna i deras garage och senare hos mamma i hennes källare. Efter 34 år har den blivit min.
Jag tänkte ha den på balkongen som blombänk/sittplats om det kommer mycket folk, men den såg inte rolig ut.
Men så kom jag på det: VAXDUK!
Det är mitt svar på det mesta, men det är så praktiskt. Fört hade jag tänkt måla "benen" och sätta vaxduk på "sittplattan", men p.g.a. sprickor i spånskivorna så var jag rädd för att få in fukt och bestämde mig då för att klä in hela i vaxduk.
Trist och ful
Vaxduken kommer från RICE
 En häftapparat, en sax, snygg vaxduk och en stooor portion tålamod senare ser det ut såhär och jag är mucho nöjd. Då jag inte kan böja mig, lyfta och vrida och ha mig så tog det förmodligen en 3-4 timmar längre än det skulle gjort i vanliga fall, men det var det värt.
Efter!
Vattentålig, sittvänlig och kan ge både sol och skugga åt växter och blomster
 Nu behöver jag bara införskaffa planteringsjord, blommor och kunna odla lite så är vi igång för säsongen - härligt!
/Jessica



Uteliv

.Jag älskar att ha balkong. Det blir liksom vårt extrarum. Jag spenderar mycket tid där ute under våren och sommaren - både när det regnar och är sol. Som tur är är den liksom "inbyggd" och sticker inte ut från huset så man har rätt bra skydd om det regnar lite milt. Såhär års så fullkomligt exploderar det av saker för balkong- och uteliv. Här kommer några favoriter jag hittat:

Caféset från Rusta

Vattenkanna från Blomsterlandet

Baden baden i hot pink från Rusta.

Fågelholk från Åhlenś

Perfekta att sätta plast i och odla rädisor på  balkongen. 
Från Åhlenś

Snygg och vädertålig stol från Lagerhaus
Fågelbad från Rice.
Lite stort för balkongen, men perfa för en tomt.
Broarne

Fina grillbestick från Rice.
Broarne

Ricelykta
Broarne

Ricekruka från Broarne
För något år sedan fanns liknande på Rusta i glada färger.


En sådan här balkong kanske kan vara något i framtiden?
Lite läskigt om glaset skulle spricka bara....

Förnyelse och pånyttfödelse.


 Plötsligt är det varmt ute och då ska ju balkongen göras i ordning. Jag som inte levt utanför våra fyra väggar den senaste månaden har inte gjort mycket därute. Men det är på g.
Några gamla saker har fått nytt liv - väggkrukor och ena balkonglådehållaren(?)

FÖRE
FÖRE
De här gröna väggkrukorna hade blivit blekta och skavda och jag ville fixa till dem lite. Samma sak med den här balkonglådehållaren. Den är inte särskilt rolig och jag vet inte varför jag inte gjort det tidigare... Men POFF; lite rosa sprayfärg senare så:

EFTER

Nu fattas bara lite växter

Jag gillar att väggkrukorna inte blev heltäckta,
utan det gröna lyser igenom på vissa ställen
EFTER
Har ni fått ordning i era trädgådar, på altaner, balkonger eller bakgårdar?????
/Jessica

Världens sämsta, tröttaste och svagaste bloggare är någorlunda återuppstånden...

Sådär, kanske jag orkar skriva ett liiiiiitet, liiiiitet trots allt. Här har det lyst tomt i flera veckor, anledningen: operation av livmoder och borttagning av cystor.
Det har varit en pärs, minst sagt. Efter att haft ont, i princip konstant, sedan augusti och nu äntligen fått eländet åtgärdat i början av april så började ett nytt elände: återhämtning!

Jag har sagt det så många gånger att jag vill kräkas lite när jag hör/har hört min egen röst säga följande: jag har ont, jag är så sjuuukt trött, jag orkar ingenting, helst vill jag bara ligga ner, nej, jag orkar inte, AJ och sen gråten, de hysteriska tårarna av frustration, ångest, smärta och total maktlöshet - jag är så evinnerligt trött på skiten! Men  det blir bättre, sakta (för sakta om ni frågar mig) men relativt säkert.
    Grejen är att jag inte orkar vänta. Jag har missat i princip hela april(kanske inte gör något med tanke på vädret iofs). In på sjukan den 5:e och nu är det maj och jag har liksom inte deltagit förutom i min egen lilla värld av sovande, liggande, smärttöcken, mediciner, sakta gåendes runt huset för att sedan behöva sova i två timmar etc. Men jag kan gå nu, fritt, om än inte för mycket/långt eller snabbt. Jag kan hålla en bok (guu va jag har läst) jag kan gå själv utan hjälp i lägenheten och jag kan hämta posten själv nedanför trappan.
Hey, efter op. kunde jag inte ens borsta tänderna för då rördes kroppen för mycket och det gjorde så satans ont, så jag fick skölja gaddarna med tandkräm i vatten ... så jag tar vad jag får liksom.
Tur att jag har en fantastisk sambo och en underbar mamma som kom hit och tog hand om mig den första tiden efteråt. Utan er hade jag inte klarat mig, varken fysiskt eller psykiskt.

Eftersom jag inte kunnat sitta upp på stolar längre stunder eller kunnat ha en dator i knät har jag inte kunnat blogga, och heller inte orkat. Men nu är det bättre, mycket bättre än för en månad sedan och det känns DAMN så skönt. Nu är det femte och sista sjukskrivningsveckan och jag hoppas kunna gå på jobbet på full speed på måndag. Det får väl gå sakta, jag får se till att inte stressa och försöka springa uppför trapporna, det ligger på mitt ansvar nu. Sen hoppas jag på att få de där provsvaren på allt som plockades ur kroppen också så att jag kan lämna den oronbakom mig också.

Så jag har läst era bloggar (på sambons mobil, min är för gammal och seg) men där kan jag inte kommentera (för det har jag inte tålamod eller förstånd till).
Jag blev glad att Helena blev glad för sina fröpåsar, de var roliga att göra och kommer bli ett återkommande pyssel här.
Nu vänner, ska jag sätta mig på balkongen i solen och försöka få bort lite av den här sjukdomsblekagenomskinligheten som min hy lyckats anamma...wish me luck!

/Jessica