![]() |
Det är ju så ruskigt enkelt och så liksom "sparar" man på allt det goda till ett senare tillfälle, perfekt.
De inlagda tomaterna är ju inte samma som som pickles. Pickles är med ättika och inläggningen med vinäger, inte lika starkt och inte lika lång hållbarhet efter öppning.
Det här tänker jag kan bli ett trevligt tillbehör till höstens grillade veggokorvar. Jag tog:
1½ zuccini
500 g coctailtomater
1 stor röd lök
1 röd paprika
1 röd chili
5 vitlöksklyftor
ett gäng med timjan-, rosmarin- och dragonkvistar från balkongen.
LAG: (kommer från Dansukkers hemsida)
3 dl socker
2 dl ättika (12%)
2 dl vatten
4 lagerblad
3/4 dl gula senapskorn
1 msk kryddpepparkorn
Hacka och dela grönsakerna. Pricka tomaterna. Skär zuccinin i skivor eller halvmånar. kärna ur chilin. Varva allt i väl rengjorda, skållade glasburkar.
Koka lagen, häll på och förslut på en gång. Ska stå minst en vecka för att få rätt konsistens och inläggning.
![]() |
/Jessica
1 kommentar:
Ser väldigt läckert ut i alla fall! Snyggt och gott.
Skicka en kommentar