... är landet där allt går i färg och handlar om framförallt pyssel. Men även om inredning, roliga saker, mysiga saker, vackra ting, fula ting, goda bakade eller lagade saker och en massa annat som sätter guldkant på tillvaron.

Självförsörjning?


Nja, inte riktigt, men jag skulle vilja införa det nya begreppet: "Självförsörjande på smörgåsmat". Första tomaterna är nu färdig mognade och skall förtäras till frukost.


Fyra stycken paprikor är redan förtärda (men de var ena små rackare) och nu kommer det ännu fler och STÖRRE.
Så ja, alltså kan vi inte leva på tomater hela hösten, men vi kan ha fresha grönisar på mackan!!!
Det känns gött att det lönade sig att leva i en växthusodling hela våren =)


Det sura: Plötsligt en dag hade ALLA ärtor dött och all basilka blivit angripen av äckliga gröna larver. Nu har jag sprayat och åter sprayat med diskmedel, så vi får se om de tar sig...ärtorna gick dock rakt ner i soporna. Synd!

Idag: Gå på myrorna och försöka hitta en byrå till hallen. Alternativt; mata fåglar som en annan pensionär

Over and out!

P.s. För den som inte såg programmet " Hej Litteraturen" igår på SVT1 kl:22.00 så rekommenderar jag att se det på SVT PLAY. Följ länken här: ROMANTIKEN

6 kommentarer:

Damen sa...

Oh, vilka vackra tomater!

(Efter en vistelse i västasien så har jag nu en tendens till att skala mina mogna tomater, det blir en helt annan upplevelse. Mmm.)

Förbaskat tråkigt med ärt-larverna dock!

Fridolin sa...

Oj, nu blev jag avis. Våa tomater är alldeles gröna, vissa något oranga möjligen. Hoppas på att kunna äta dem snart dock.

Mamma sa...

Mina tomater är bara gröna än o av paprikan syns inget spår av frukt.
Hitta du någon byrå?

Jul i Laloland sa...

The Dame; Ja ärtlarverna skulle man ju vilja ta död på helt ärligt, men de är så satans äckliga så jag vill inte ens nudda vid dem.

fridolin: Dom flesta av våra är faktiskt också gröna och "gömda" inne i tomatbuskedjungeln. Men nu är jag orolig om det inte kommer lite sol snart att det kommer gå åt skogen med dom...

Mamma: Trist! Vi hittade ingen byrå. Men myrorna inne i stan är sådär på möbler. Vi får ta oss till hjärtat till hjärta istället.

Karolin sa...

Det är så himla mysigt med hemodlat :)

Jul i Laloland sa...

Karolin: Ja visst är det!
Det smakar så mycket mer också (Ja, den gamla klyschan är faktiskt sann)
Sen känner jag mig himla pysslig och det är alltid bra =)