I helgen införskaffades det ROM på systemet, jordgubbar och nektariner. Några färska hallon hittade jag inte, men väl bigaråer som också fick hänka på hem i påse.
Rensad, sköljd frukt/bär och urtvättade, skållade burkar och sedan var saken biff. Bara ner i burkarna och sedan på med romen.
Låt stå till oktober, eller längre och servera med vaniljglass eller lättvispad grädde med lite vanillinsocker i.
Superenkelt och förhoppningsvis supergott. Vi ska testa på julafton!!!
5 kommentarer:
Både låter o ser gott ut, jag smakar gärna.
Ser och låter oerhört gott. Min mamma gjorde en romtopf förra året och vad jag minns tog hon och la i nya bär och slog på ny rom allteftersom hon plockade dem (De har bigarråer i trädgården)så du kan säkert slänga i hallon efter hand.
mor: Du får!
Fridolin: SMART! SKa jag såklart göra, det är ju skitmycket rom som går till spillo annars ;)
Rommen måste ju bli sjukt god efter att fått marinera med så mycket godis, tro om jag ska härma dig *skratt*
Skicka en kommentar