Familjen A-T har fått en ny meddlem: Saftsilen ...eller bärsilen om man så vill. Jag har länge önskat mig en och nu gjordes det slag i saken. Och tur var väl det för samtidigt inhandlades det både flaska och ingredienser till JORDGUBBSSAFT. Så för första gången i mitt liv har jag nu kokat saft. De luktade dejligt i hela hemmet och jag tror den blev god - provsmakningen sker om några dagar, nu ska den få stå till sig.
2 liter jordgubbar - rensade, sköljda och delade
5 dl vatten
1 delad och urkärnad vaniljstång
skalet av 2 citroner
4½ dl socker
2 tsk citronsyra
Gör såhär:
(Jag skippade vaniljen och citronen)
Koka upp vattnet, ha i de delade jordgubbarna, citronskal + vanilstång.
Koka under lock i 10 min. Sila av i finmaskigt nät/silduk.
Koka upp saften igen, rör ner socker och citronsyra. Rör tills sockret löst sig helt.
Häll upp på desinficerade flaskor (blir 1½ stor flaska)
5 dl vatten
1 delad och urkärnad vaniljstång
skalet av 2 citroner
4½ dl socker
2 tsk citronsyra
Gör såhär:
(Jag skippade vaniljen och citronen)
Koka upp vattnet, ha i de delade jordgubbarna, citronskal + vanilstång.
Koka under lock i 10 min. Sila av i finmaskigt nät/silduk.
Koka upp saften igen, rör ner socker och citronsyra. Rör tills sockret löst sig helt.
Häll upp på desinficerade flaskor (blir 1½ stor flaska)
Nu: baka grekiskt lantbröd!
/J
1 kommentar:
Jag ser fram emot att få smaka.mmmmmm
Skicka en kommentar