6 DL röda vinbär 2½ DL strösocker - för den som vill ha det sötare så ha i 1 dl mer strösocker.
1½ DL mörkt muscovadosocker
2 MSK ljus rom - kan uteslutas helt om någon inte idkar alkoholkonsumtion
1/2 vaniljstång - delad och urkärnad för mycket smak. Endast delad för lite mildare.
1½ DL mörkt muscovadosocker
2 MSK ljus rom - kan uteslutas helt om någon inte idkar alkoholkonsumtion
1/2 vaniljstång - delad och urkärnad för mycket smak. Endast delad för lite mildare.
Rensa vinbären. Lägg i kastrull. Ha i sockret, romen och vaniljstången. Rör tills sockret löst sig. Koka och skumma under tiden. Koka ca 10-20 min. Ta från plattan, ta ur vaniljstången och häll upp på rengjorda och värmetåliga glasburkar. Tillslut och låt svalna lite innan du sätter dem i kylen eller i skafferiet. Supergott och bra att ge bort. Passar även utmärkt till brieost på ostbrickan.
//J
4 kommentarer:
Så sjukt passande eftersom att jag var ut och snabb-plockade röda vinbär och fick precis sex deciliter. Detta skall sannerligen testas
GÖRT!
låter ju hur gott som helst
Hannele: Det är det =)
Skicka en kommentar