Först blir det några avslutande redovisningar som följs utav utvärdering, fika och hembakade Mums-mums-muffins.
Jag har aldrig bakat sådana förut, bara gjort var för sig, men det var larvigt enkelt och blir rätt coolt och ser lite mer avancerat ut än det är ;)
FÖRE
EFTER
Recept muffins:
Leilas choklad cupcakes
(ps. jag hade 1 dl gräddfil inte grädde. Låt även muffinsarna svalna HELT innan du har på mums-mums-toppingen. ds.)
Leilas choklad cupcakes
(ps. jag hade 1 dl gräddfil inte grädde. Låt även muffinsarna svalna HELT innan du har på mums-mums-toppingen. ds.)
Mums-mums-topping:
1 dl äggvita (är ca 3-4 st beroende på storlek)
1 dl strösocker
3 smälta gelatinblad.
100-200 gram choklad och lite kokosfett så chokladen blir "rinnig".
Vispa äggvitorna hårt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll i sockret i äggviteskummet och vispa mer så att smeten blir slät och blank.
Smält gelatinbladen enligt anvisningarna på paketet och häll under omrörning ner den i en jämn, tunn stråle i äggsmeten. Vispa lite tills smeten är "mums-mumsig".
Häll smeten i en sprits och spritsa ut på de SVALNADE muffinsarna. Ställ dem i kyl ett par timmar (2-4) så att de "torkar".
Smält choklad och kokosfett i vattenbad. Doppa ner mumsmums-toppen i chokladen eller häll på den med sked. Ställ in i kylen igen så chokladen torkar.
Du kan toppa med kokos, strössel etc om du vill det innan chokladen stelnat.
Servera när chokladen stelnat!
Går utmärkt att frysa!
1 dl äggvita (är ca 3-4 st beroende på storlek)
1 dl strösocker
3 smälta gelatinblad.
100-200 gram choklad och lite kokosfett så chokladen blir "rinnig".
Vispa äggvitorna hårt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll i sockret i äggviteskummet och vispa mer så att smeten blir slät och blank.
Smält gelatinbladen enligt anvisningarna på paketet och häll under omrörning ner den i en jämn, tunn stråle i äggsmeten. Vispa lite tills smeten är "mums-mumsig".
Häll smeten i en sprits och spritsa ut på de SVALNADE muffinsarna. Ställ dem i kyl ett par timmar (2-4) så att de "torkar".
Smält choklad och kokosfett i vattenbad. Doppa ner mumsmums-toppen i chokladen eller häll på den med sked. Ställ in i kylen igen så chokladen torkar.
Du kan toppa med kokos, strössel etc om du vill det innan chokladen stelnat.
Servera när chokladen stelnat!
Går utmärkt att frysa!
6 kommentarer:
Wow, jag är impad. De ser sjukt proffsiga ut -och goda! Dina elever kommer bli jätteglada!
Frido: Ja, det är ju just det! Det ser så imponerande ut och är så enkelt - precis som jag vill ha det =)
Dom blev rätt glada, men nog inte lika glada som personalen på expeditionen som fick dom som blev över ;)
Dom ser jättegoda ut, nästan så att man skulle vilja kunna stoppa in handen i datorn o ta ut en till sig.
Mumsfilibabba
Dom ser smarriga ut skulle vilja smaka.
Skicka en kommentar