2 dagar sedan
Bröd och kryddor
Igår bakade jag foccacia ur Leilas bok (minns att Metronyx rekommenderade det för några månader sedan.)
Jag modifierade receptet lite och hade i en hiskelig massa färska, hackade kryddor samt hackade soltorkade tomater i degen. Och herreminje säger jag bara. Det var som att bli förälskad att äta detta gudabenådade goda bröd. Jag förstår varför Metronyx rekommenderade det. Så nu gör jag detsamma:
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 tsk honung
½ dl olivolja
7-8 dl vetemjöl
Salt, olja till plåt samt rödlök, minitomater, rosmarin eller annat gött att stoppa på-.
Fixa degen, jäs 45 min, baka ut till 2 platta" bröd. Jäs 30 min och baka av på 225 grader i cirkus 10 minuter.
Idag har jag klippt och buketterat (är det ett ord???) timjanen som växer som ogräs i balkonglådan. Nu hänger två buketter i vardagsrumsfönstret och får mig att vilja leka antingen Stolthet och fördom, eller trädgårds-bak-program.
//J
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Jag ska prova baka brödet.
Låter ruggigt gott! Min mamma gör något liknande fast hon har på smör, salt och rosmarin ovanpå. Bukettera funkar utmärk som ord .ö. tycker jag. :)
Som Austin skulle ha sagt "Yeah baby", det är ett superbröd. Kanske inte lika nyttigt som fullkorn men nyttigt för den dekandenta själen ha,ha!
Skicka en kommentar