... är landet där allt går i färg och handlar om framförallt pyssel. Men även om inredning, roliga saker, mysiga saker, vackra ting, fula ting, goda bakade eller lagade saker och en massa annat som sätter guldkant på tillvaron.

Frasiga och knapriga havremuffins


FRASIGA HAVREMUFFINS
150 gram smör
4½ dl havregryn
1 dl socker
1½ dl malda hasselnötter
(hackade funkar inte, då håller muffinsarna inte ihop)
Garnering: 100 gram smält choklad
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Gör såhär:
Mal nötterna.
Smält smöret och blanda ner havregryn, socker och de malda nötterna.
Rör om så allt blandas väl.
O.B.S. Smeten blir smulig, men jämnar ut sig i ugnen.
Dutta ner lagom mängd i muffins/bullformar och grädda på plåt
i mitten av ugnen på 175 grader i 15 - 20 minuter. De ska bli lite gyllene.
Låt dem svalna och smält under tiden chokladen.
Ringla chokladen över muffinsarna med gaffel och låt stelna.
Förvara i burkar.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Tips från Lalolandet: Om man inte vill äta dem som muffins så kan man krossa sönder dem över vanlijglass eller som lite "strössel" på en chokladtårta...Mumma!

2 kommentarer:

Fridolin sa...

Detta ska jag testa. Tycker det låter mycket gott att ha på glass. Låter som krokanten i Klings glasstårta. I like!

Lalolandet sa...

Fridolin: GÖRT! Kan inte misslyckas med glass till. Krokant...bara ordet är gott att ta i munnen =)