FRASIGA HAVREMUFFINS
150 gram smör
4½ dl havregryn
1 dl socker
1½ dl malda hasselnötter
(hackade funkar inte, då håller muffinsarna inte ihop)
Garnering: 100 gram smält choklad
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Gör såhär:
Mal nötterna.
Smält smöret och blanda ner havregryn, socker och de malda nötterna.
Rör om så allt blandas väl.
O.B.S. Smeten blir smulig, men jämnar ut sig i ugnen.
Dutta ner lagom mängd i muffins/bullformar och grädda på plåt
i mitten av ugnen på 175 grader i 15 - 20 minuter. De ska bli lite gyllene.
Låt dem svalna och smält under tiden chokladen.
Ringla chokladen över muffinsarna med gaffel och låt stelna.
Förvara i burkar.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.Smält smöret och blanda ner havregryn, socker och de malda nötterna.
Rör om så allt blandas väl.
O.B.S. Smeten blir smulig, men jämnar ut sig i ugnen.
Dutta ner lagom mängd i muffins/bullformar och grädda på plåt
i mitten av ugnen på 175 grader i 15 - 20 minuter. De ska bli lite gyllene.
Låt dem svalna och smält under tiden chokladen.
Ringla chokladen över muffinsarna med gaffel och låt stelna.
Förvara i burkar.
Tips från Lalolandet: Om man inte vill äta dem som muffins så kan man krossa sönder dem över vanlijglass eller som lite "strössel" på en chokladtårta...Mumma!
2 kommentarer:
Detta ska jag testa. Tycker det låter mycket gott att ha på glass. Låter som krokanten i Klings glasstårta. I like!
Fridolin: GÖRT! Kan inte misslyckas med glass till. Krokant...bara ordet är gott att ta i munnen =)
Skicka en kommentar