... är landet där allt går i färg och handlar om framförallt pyssel. Men även om inredning, roliga saker, mysiga saker, vackra ting, fula ting, goda bakade eller lagade saker och en massa annat som sätter guldkant på tillvaron.

Sockstatus: KLARA!



Så var dom då klara. De första sockorna som jag någonsin har stickat. Jag är glad och stolt över att jag lyckades tyda mönstret så bra som jag gjorde, men jag vet inte om jag måste sticka om avmaskningen på den sista strumpan, den blev inte så snygg. Å andra sidan har både vantar och strumpor förmågan att en ofta blir jättebra och den andra inte alls lika bra. Det är alltid lika irriterande.
Jag har stickat i garnet "Eskimo" som är ett 100%:igt ullgarn. Både stickor och garn är inhandlat på Garnverket i Linköping. Men Garnverket finns även i Stockholm och har en internetaffär där man kan beställa garner, stickor, beskrivningar och stickpaket. KLICKA HÄR så kommer du till sidan.
Jag stickade efter detta mönster: Drops - sockor med resår i "Eskimo" (men strumporna blir mycket större än de ser ut på bilden, och tjockare och gosigare).
Garnstudio.com hittar man jättemycket gratismönster som är värda att kolla upp om man gillar att sticka.

Nu ska jag bara fästa garntrådarna och sen är de klara att använda =)

// Lalolandet.

5 kommentarer:

Hannele sa...

Grattis! Jag tror inte jag har stickat sockar..

Jessica sa...

Hannele: TACK! Känner mig stolt. Nu gör jag ett par åt mig själv

Anna sa...

Fina sockar! önskar jag oxå fick tummen ur och stickade lite..eller virkade. har mönster och gran till att virka en elefant och garn till ett par vantar..

Maggan sa...

Dom blev ju jättefina. Jag kan inte sticka sådana sockar med häl, men nu du kan få visa mig hur jag ska göra.

Rosa Hemmet sa...

Hello!

Men vad härligt med hemstickade sockar. Hade gärna kunnat sticka så avancerade grejer, men det enda jag klarar av är att sticka blädar i avigmaskor. hehe.

Fina blev de! :)